БФС отказа да приеме кандидатурата за президент на Христо Порточанов

NetNews

Управителят на Септември Симитли – Пламен Скендерски, се е опитал да входира предложението на Септември за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за президент на БФС, но от деловодството на БФС категорично са отказали да приемат предложението, под претекст, че изпълнителният директор Борислав Попов е в болнични, съобщава Дарик.

"Всичко това стана, след като около 15 минути служителката се суетеше и звънеше по телефона, незнайно на кого. Искаме да уведомим цялата футболна общественост, че БФС нагло лъже, че все още няма кандидатури за президент на БФС. По-скоро, в разрез с цялото българско законодателство, те отказаха днес да приемат предложението на ФК Септември Симитли за издигане кандидатурата на Христо Божинов Порточанов за такъв.

Не ни е ясно кой позволява на БФС да потъпква по такъв безпардонен начин действащото законодателство в България. В крайна сметка, никой от съюза все още не е съобщил официално, че Конгресът на БФС се отлага. Ако е така, призоваваме Ви още утре да го направите. Не може заболяването на един човек да спре работата на една такава огромна институция, като тук пожелаваме на Борислав Попов скорошно оздравяване. Очакваме, при положение че официално бъде съобщено, че Конгресът се отлага, то да бъде насрочен още за месец януари, тъй като в крайна сметка, не е проблем да се проведе в зала „Армеец“, пък ако щете и на Боянските поляни или пък на открито на стадиона на базата на БФС, при спазване на всички противоепидемични мерки. Ако всичко това не се случи, ще се наложи да предприемем събирането на подписка от 1/3 от клубовете за насрочване на конгрес на БФС, съгласно Устава. С това искаме да спрем един път за винаги спекулациите, че няма кандидати за президент на БФС”, заяви Пламен Скендерски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови мерки по границата на Гърция

Гръцкото правителството е решило да затвори някои гранични пунктове по северната си сухопътна граница, за да ограничи разпространението на коронавируса в тази част на страната, съобщава вестник „Катимерини“, цитиран от бТВ. Новите мерки засягат и преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ на българо-гръцката граница, откъдето вече ще се пропускат само камиони. Граничният […]