България реално спира всички

NetNews

Позицията на България ще повлияе на европейската интеграция на Сърбия. Това заяви сръбският министър на европейската интеграция Ядранка Йоксимович, цитирана от B92.

България отказа да подкрепи европейските преговори със Северна Македония. Сърбия трябва да започне прилагането на нова методология за присъединяване.

За страната е важно да има междуправителствени разговори до края на месеца. Сръбски експерти смятат за негативно това, че двустранни въпроси стават част от европейските преговори.

Когато една страна реши да прекрати преговорите с дадена държава, реално ограничава всички останали. Според експертът Сузана Грубейшич, в момента всички кандидати са заложници на България.

Може да се очаква, че в бъдеще може да има още такива моменти. Призовава се да се намери нов начин за взимане на решения.

Посочва се, че Северна Македония е изпълнила всички условия за преговори. Фактът, че дори Германия не може да има влияние, е трудно разбираем.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Възстановяват Княжевския и Драгалевски лифт, няма да увеличават данъци

Позицията на Столична община е много ясна, искаме да бъдат възстановени Княжевският лифт, впоследствие и Драгалевският лифт, съобразно действащия план на Витоша, който макар изтекъл, е действащ поради липсата на нов. Това трябва да се случи, спазвайки се закона. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в отговор на въпрос на […]