България: 36% от фирмите са прекратили работа заради пандемията

NetNews

Според Българската стопанска камара кризата с коронавируса е причина 36% от фирмите у нас да прекратят работа заради пандемията, а 42% от дружествата, основно в сферата на туризма и ресторантьорството, са пристъпили към съкращения, информира NOVA.

За да запазят бизнеса си – 23 процента от дружествата са преминали към онлайн продажби, а 19 на сто са насочили производството си към нови продукти или пазари.

По-малко от половината предприятия са се възползвали от антикризисните мерки в подкрепа на бизнеса. С най-голяма популярност се ползва „60 на 40".

27 процента от анкетираните са прибегнали до безвъзмездна помощ от 3 до 10 000 лева. За близо 30% от предприятията мерките са или неприложими или неизвестни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рекорден снеговалеж в САЩ

Продължават снеговалежите в САЩ, съобщи FOX News. Първата снежна буря е регистрирана в североизточната част на страната. Местните администрации призоваха милионите жители на региона да си останат по домовете. Пътните условия са тежки. Шофьорите се съветват да не пътуват. На места има снежни покривки от над метър. Така е в […]