Агенцията по горите води над 100 дела заради заменките

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Над 100 дела, свързани със заменките на гори, води в момента Изпълнителната агенция по горите, съобщи пред БНР председателят ѝ Александър Дунчев. Той призова въпросът със заменките да бъде решен политически, защото според него това е единственият начин държавата и бизнесът да спрат да губят пари.

"То няма как по административен път всички тези дела. Сега трябва да се издават нови актове след решенията на съда, които пак ще бъдат обжалвани и така 20-30 години. Да, горите могат да бъдат запазени, обаче създаваме една огромна тежест за съдилищата, за администрацията, за бюджета, от което и бизнесът губи, защото той си е блокирал 1 млрд. лева, защото Законът за горите забранява застрояването и ползването на тези заменени гори. Например, Екоминистерството наложи забрана за застрояването на Камчийски пясъци – една от най-скандалните заменки на близо 3000 дка", обясни Дунчев пред националното радио.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От Министерството на околната среда обвиниха Ревизоро в лъжи и заиграване със страховете на хората

От Министерството на околната среда и водите заявиха, че твърденията, изказани от бившия министър на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро в ефира на bTV в четвъртък, са неверни и уронват престижа на ведомството. Димитров заяви, че България може да бъде санкционирана с около 2 млрд. лв. заради […]