Алексей Петров е окончателно оправдан по делото „Октопод“

NetNews

Делото срещу бившата барета и съветник в ДАНС е приключило с оправдателна присъда, съобщи „Свободна Европа“. Решението на втората инстанция е влязло в сила, след като прокуратурата не го е обжалвал.

Петров бе арестуван при шумна акция на МВР през 2010 г. Делото бе кръстено „Октопод“, а тогавашното правителство на ГЕРБ, в което вътрешен министър бе Цветан Цветанов, твърдеше, че той е един от най-влиятелните хора у нас и е замесен в рекет и изнудване.

Заедно с Петров бяха арестувани Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и братята Йордан и Пламен Стоянови, известни като Дамбовците. Обвинения бяха повдигнати и на бившия високопоставен прокурор Цеко Йорданов. Впоследствие делото срещу него бе прекратено.

Процесът продължава само срещу двама от обвиняемите – Джотолов и Попов. Те бяха осъдени на по три години условно за изнудване на бивш полицай.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Alpine потвърди, че ще представи по-мощна версия на електрическото Renault 5

Преди няколко седмици ви разказахме за плановете на Alpine да разшири гамата си от предлагани модели, като пусне на пазара наследник на A110, малък SUV, както и компактен хечбек за който се смяташе, че ще представлява по-мощна версия на електрическото Renault 5. Тези слухове се потвърдиха след интервю на един […]