Атанас Атанасов: Това, че Борисов загуби последните избори, не означава, че е загубил лостовете в държавата

NetNews

"Мястото за разрешаване на този сложен казус е в парламента. Само през парламентарна комисия би могло да бъдат установени закононарушенията и да се потърси механизъм за тяхното прекратяване и недопускане". Това коментира пред БНТ съпредседателят на коалицията "Демократична България" ген. Атанас Атанасов по повод приключилата проверка за подслушване на политици у нас.

Атанасов допълни, че тази проверка трябва да бъде извършена от независим орган и че има готовност да внесе искане за създаване на парламентарна комисия.

От "Демократична България" сме готови и ще работим да бъде създадено правителство, каза още Атанасов. Според него хората, които са гласували на изборите, са казали две основни неща: искаме отстраняване от власт на ГЕРБ и създаване на правителство на промените.

"Има такъв народ" са първа политическа сила и аз очаквам от тях те да проявят мъдрост – след конструиране на Народното събрание да потърсят подкрепа от останалите политически сили, с които смятат, че могат да провеждат общи политики. Ние сме готови да се отзовем", допълни той.

Атанасов коментира, че "Демократична България" досега не са имали официална покана за преговори с ИТН. Те искат да се придържат към конституционния ред.

Председателят на ДСБ представи някои от най-важните приоритети за "Демократична България":

"Да създадем правителство, което реално ще отстрани Борисовата държава от власт – това, че Борисов загуби последните избори, не означава, че е загубил лостовете в държавата. Важно е да има такъв тип мнозинство, което да не допуска задкулисното влияние за Движението за права и свободи, каквото винаги е имало по време на управленията на Борисов".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Невиждано гей нашествие на Олимпиадата в Токио - 142-ма спортисти с нетрадиционна сексуална ориентация

Рекорден брой ЛГБТ спортисти ще вземат участие в Олимпийските игри в Токио, съобщава Out Sports. На Игрите ще има 142-ма спортисти с нетрадиционна сексуална ориентация, като най-много (34) са от САЩ. Следват Канада (16), Великобритания (15), Холандия (14), Австралия (10), Нова Зеландия и Бразилия (9). За сравнение на Олимпиадата в […]