Ат. Мерджанов: Компенсацията за БСП в Ямболска област идва от общините Тунджа, Болярово и Елхово

NetNews

Компенсацията за БСП в Ямболска област идва от общините Тунджа, Болярово и Елхово, структурата в самия град Ямбол е трета политическа сила. Това заявява социалистът Атанас Мерджанов в интервю за електронното издание „Поглед.инфо” в отговор на въпроса на какво се дължи изборната победа на левицата в региона.

 Според Мерджанов в посочените три общини има изключително добре работещи негови другари и колеги, които знаят цената на политическия успех. „Знаят и са убедени в къртовската работа, която не трябва да се води само по време на предизборна кампания, а през целия 4-годишен мандат. Смятам, че те винаги са били на едно завидно политическо равнище и това ни е давало самочувствието и авторитета през годините”, казва още Мерджанов.  Гордея се се с резултатите, които постигнаха моите другари, защото в тази изключително трудна и сложна битка, те се показаха като истински социалисти, допълва той.

Това, което се случи в БСП като резултат от гласуването за парламентарните избори на 4 април, беше логичен завършек на една несъстоятелна политика начело с председателката Нинова, смята Атанас Мерджанов. Мнението му е, че нямаше какво друго и по-различно да се произведе като резултат за “БСП за България”, заради липсата на каквато и да е визия, предлагане на политики и организация. Той изразява недоумение, защо са изненадани другарите от ръководството, както и членовете на Националния съвет.

За огромно съжаление започваме да изглеждаме все по-трагикомично, на фона на “ще има оставки, пък няма да има оставки, но пък едни ще си подадат оставките, а други ще се съхраним и ще мислим за партията и за държавата”, посочва Мерджанов. По думите му най-логичните стъпки от тук нататък за излизане от сегашното политическо състояние на БСП е светкавичен конгрес, нов избор на Национален съвет и разбира се смяна на прекия избор за председател, който е вреден за партията и от който произтичат всички беди, докарали БСП до състояние на еднолична, едновластна партия.

Цялото интервю можете да видите тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Има такъв народ": Няма да коментираме днешните изказвания на Борисов, спазваме законовата процедура

„По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея“. Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов написа във Facebook профила си. Пред БНР […]