Без онлайн обучение при нова вълна на COVID-19

NetNews

Без онлайн обучение за учениците, дори при нова вълна на COVID-19. Прогнозата е на просветното ведомство, съобщи Нова тв.

Условието обаче е да има достатъчен брой ваксинирани учители. От министерството готвят и стимули за имунизираните, като 2 допълнителни дни платен отпуск.

Данните показват, че в почти две трети от учебните заведения у нас ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%. А училищата в страната, в които 70 на сто от служителите са имунизирани са едва 4%. За да се наваксат тези цифри, от образователното министерство започнаха нова кампания, в която здравни експерти ще убеждават учителите в ползите от препаратите срещу COVID-19.

Може ли ваксинирането за работещите в училищата скоро да стане дори задължително – гледайте във видеото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Илиян Василев за ФАКТИ: Слави силно разклати вярата, че е част от протестното мнозинство

В понеделник лидерът на партия "Има такъв народ" Станислав Трифонов скандализира обществеността си искането си да управлява страната с едва 60-тина депутати. Поведението му предизвика много коментари, а това, което още повече скандализира родната общественост, бе съставът на правителство, който той предложи. Силно ухаещ на задкулисие и кадри от някогашната […]