БСП отново се разграничи от кмета на Перник

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от поредното решение на кмета на Перник Станислав Владимиров, което е в противоречие със социалната политика на Партията и предизборната платформа за местни избори, съобщават от партията.

По предложение на кмета е увеличена такса смет в селата от 2,5 промила на 19,6, което представлява близо 800 процента. "За нас това е недопустим ръст и особено в сегашния момент на криза и увеличаваща се бедност. Такова увеличение е и неефективно. То само ще направи несъбираемостта на задължения към общината още по-голяма поради невъзможността на хората да ги платят. То не почива и на никаква законова логика. Новата такса смет би трябвало да отчита 6,5 % ръст на минималната работна заплата и отчисленията по чл.60-64 от Закона за отпадъците", смятат социалистите и допълват:

Подобни действия са в разрез с политиката, която БСП винаги сме отстоявали – за социална солидарност и подкрепа на нуждаещите се. Категорично се разграничаваме от тях и настояваме решението да бъде преразгледано. Позиция на ИБ на НС на БСП е приета след сигнали от жители на селата от община Перник на 18.12.2020 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кричим скочи на екоминистерството

Общинските съветници в Кричим гласуваха категорично несъгласие и възражение срещу готвена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров заповед, с която МОСВ се кани да обяви Бесапарски възвишения за защитена зона и така практически да блокира не само частната инициатива в терени, които са частна собственост, но да […]