Валежите и гръмотевиците продължават

NetNews

През нощта в Северна България ще продължи да вали, а утре през деня и в южната половина от страната ще има валежи, в следобедните часове в отделни райони временно интензивни и придружени от гръмотевици.

Значителни количества се очакват главно в планинските райони. Вятърът ще е до умерен, от запад-северозапад с максимални температури много по-ниски от обичайните за началото на юни, в по-голямата част от страната между 15° и 20°, по Черноморието – между 16° и 18°. И там ще вали, в отделни райони и по-интензивно.Ще духа умерен вятър от северозапад, привечер от север.

Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде слабо, само в най-южните райони привечер ще се усили до около 3 бала.

Неподходящи за туризъм остават условията в планините и утре – облачно, с краткотрайни, на места временно интензивни и значителни валежи от дъжд, а над 2000 метра ще вали сняг. По високите части ще бъде и мъгливо. Ще духа умерен, временно силен вятър от северозапад.

И в останалата част от Балканите ще се задържи по-студено от обичайното за сезона. Над западните и най-южните райони ще е слънчево, докато над останалата част от полуострова ще има валежи и гръмотевични бури.

В повечето райони от Западна и Централна Европа ще преобладава слънчево време, а затоплянето ще продължи. След обяд на места в източните райони от Германия и в Полша ще превали. Валежи от дъжд ще има и в страните от Източна Европа.

У нас в средата на седмицата температурите ще започнат да се повишават, но ще е все още хладно за сезона, особено в Източна България. Там има и повишена вероятност за валежи. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево. В петък и събота вероятност за краткотрайни валежи има главно в планините.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Северна Македония вижда своя голям шанс

Правителството на Северна Македония изпълни критериите за започване на преговори с ЕС. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония. Страната очаква да започне преговори след европейската среща на върха. Такъв е и нейният подход по преговорите. Дипломатът смята, че това е най-добрият момент за това за […]