Военният конвой на НАТО обърка пътя, докато преминаваше през България

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Десет бронетранспортьора и още толкова камиона преминаха днес по обяд граничния пункт "Дунав мост" край Русе, съобщи БНТ.

Конвоят, който идва от Турция, ще участва в натовските учения "Непоколебим защитник" 21 и "Благороден скок" 21 в Румъния.

На път за границата малко преди Цар Калоян единият от камионите се повреди и беше изтеглен на буксир до граничния пункт, а в Русе, част от конвоя се заблуди и не взе правилния завой към Дунав мост.

В международните учения ще участват военни формирования от над 20 държави, членове и партньори на Северноатлантическия съюз.

Целта е да се провери готовността и военната мобилност на НАТО за разгръщане на съюзни сили по суша и море от Северна Америка до Черноморския регион, както и край бреговете на Португалия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Петков: Въглищната ни енергетика е в състояние на клинична смърт

„Марица 2“ ще бъде затворена на 1 юли. Това прогнозира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, като се позова на експертен анализ. Той посочи, че държавното предприятие произвежда около 3 млн. мегавата годишно, за сравнение, преди 3 г. произвеждаше 10-11 млн. Поради огромните загуби и повишаването на цените […]