Гамизов: Няма да кажа откъде съм се сдобил с документа за АЕЦ „Белене“, за да не видя поредния умрял

NetNews

Бойко Борисов винаги ме е впечатлявал с неграмотните си изказвания. Балканските сравнения дали ако има някакви реактори в килера можеш да направиш нещо с тях, защото не всеки компот в килера става за ядене. Няма да ви кажа откъде съм се сдобил с този документ, защото не искам да видя поредния умрял покрай АЕЦ "Белене".

Това коментира енергийният експерт Стефан Гамизов с коментар в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком", който преди няколко дни публикува дoкумeнт, "cтaрaтeлнo укрит oт прaвитeлcтвoтo “Бoриcoв”, зa дa нe пoпрeчи нa плaщaнeтo нa 1.2 милиaрдa нa руcнaцитe и дa нe ce cтигнe дo рaзcлeдвaнe, чe ca зaкупeни нeпригoдни тeхничecки и икoнoмичecки ядрeни рeaктoри", както твърди той.

"Адвокат изпраща до Теменужка Петкова документ, в който става ясно, че делото от Арбитражния съд в Женева, който реши, че българската Национална електрическа компания (НЕК) трябва да плати над половин милиард евро на руснаците, е изманипулирано. Тя прави всичко въжможно този документ да не види бял свят. Този адвокат е починал 6 месеца по-късно", разказа Гамизов.

"Ако вие погледнете дали България печели арбитражни дела, това никога не се случва. Смятам, че това е бизнес за стотици милиони, който обогатява тези политици, които са на власт. Това може да се случи по този начин – ела, осъди държавата за милиарди и ми дай част от тези милиарди, а пък аз ще направя всичко възможно, за да осъдиш България", допълни той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рестартираха подписката за оставката на Емил Кошлуков

"Уважаеми дами и господа, във връзка със състоялата се на 08.06.21 пресконференция на министъра на културата проф. Велислав Минеков, ние декларираме нашата подкрепа към него – като първи официален представител на властта, който обърна внимание на гражданските искания и тревоги относно БНТ като обществена медия." Това гласи позиция на журналисти, […]