Георги Панайотов: България ще е стабилен съюзник в НАТО

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Георги Панайотов пое поста министър на отбраната от своя предшественик Красимир Каракачанов. На церемонията в зала „Тържествена“ в МО министър Панайотов увери, че ще работи за осигуряване на стабилна среда за сигурност, така че България да посрещне спокойно предстоящите избори и да бъде предсказуем и стабилен съюзник в НАТО.

Каракачанов пожела на новия министър да работи със същия горещ порив затова да издигаме способностите на българската армията, за да може да продължи да бъде институцията с най- високо одобрение в обществото.

Той пожела успех на новия министър. По традиция новият министър получи икона на Свети Георги Победоносец.

Георги Панайотов обясни, че поема поста във време с много размествания в геополитически план. „В такива време БА трябва да е силна. Способностите на въоръжените сили трябва да бъдат развивани, армията модернизирана, но най- голямата способност на армията са нейните кадри“, заяви той.

„Тук съм да работя с вас за подготовката на войските. Трябва да подготвим изтеглянето на контингента ни от Афганистан“, завърши служебният военен министър.

Благодаря на екипа, с който работихме 4 години. Искам да пожелая успех на новия министър на отбраната Георги Панайотов и на целия екип и да работят със същия горещ порив за това да издигаме способностите на Българската армия и да увеличаваме нейните възможности, посочи Красимир Каракачанов.

За да може тя не само да изпълнява своите конституционни задължения за защита на териториалната цялост и суверенитета на Република България и да изпълнява своите съюзнически ангажименти, но и да продължава да бъде онази българска институция, която има най-високото одобрение на българските граждани. Армията и военнослужещите го заслужават, завърши бившият военен министър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Миролюба Бенатова: Борисов си тръгва от задния вход. Това е страх и липса на достойнство

Борисов си тръгва от задния вход. Това трябва да се запомни. Това е страх и липса на достойнство. Това коментира на своята стена във Фейсбук журналистът Миролюба Бенатова. ,,Ако изборните машини са толкова страшни, нека премахнем банкоматите, кантарите от хипермаркетите и всички приложения в смартфоните. Смешен е този плач на […]