Георги Свиленски: Медии публикуват изборни резултати. Сезираме ЦИК!

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Агенции публикуват изборни резултати. Това предупреди шефът на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски брифинг. Това е незаконно, според разпоредбите на изборното законодателство.

От Левицата ще пуснат жалба в ЦИК за това, тъй като така се манипулира общественото мнение. Хората масово отказват да отговарят на въпроса за кого за гласували, според Георги Свиленски. Затова той стига до извода, че не е вярна информацията в тези агенции.

"Вторият въпрос, по който искаме да сезираме, е масовото купуване на гласове, което е случва в България на тези парламентарни избори: Благоевград, Сливен, Кърджали, Смолян, Ловеч, Враца, Силистра и други градове. Сигнали във всички районни полицейски управления, прокуратура, органите, които трябва да се занимават, ЦИК. Конкретен случай – 16 и 17-та секция в Гоце Делчев. Снимков материал на човек с лични карти, който стои пред секцията и допуска хората по ред как да гласуват. След подаване на сигнал в Районното полицейско управление, шефът на управлението казва, че нищо не може да направи и да се обадят на 112. "Гоце Делчев от сутринта 8.30 сигнал за купуване на гласове, поименно, с коли, с имена на хора – отново снимков материал. Отново шефът на Районното полицейско управление все едно не се случва нищо при положение, че се сезира за моментни дейности, които са на място. Хората са ги засекли.

"Така не може да е провеждат избори в България. Купените гласове няма да ви изкарат на власт. Призовавам всички български граждани да излязат и да гласуват в оставащите 6-7 часа. Само масовото гласуване, ще неутрализира купеният вот. Призовавам медиите – бъдете бдителни и гледайте къде се пазаруват гласове и къде се гласува под строй", каза още Свиленски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бивше съветско депо за бутилки от водка днес е един от най-цветните плажове

Това е плаж, който прилича на калейдоскоп, въпреки че не изглежда като създаден по естествен път, истината е друга. Докато служел за сметище, плажът бил опасен заради острите парчета счупено стъкло и никой не можел да го посети. Руският Стъклен плаж близо до Владивосток е създаден така, че „морето“ от […]