Гешев обсъди „отстояването на независимостта на прокуратурата“ с магистрати от Пазарджик

NetNews

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е провел работно съвещание с прокурори и следователи от Районна и Окръжна прокуратура – Пазарджик, съобщиха от държавното обвинение.

По време на разговорите е била обсъдена организацията по противодействие на нарушенията на изборното законодателство в контекста на предстоящите на 11.07.2021 г. избори за Народно събрание. Акцент в работната среща е бил поставен и върху изпълнение на приоритетите на прокуратурата по противодействие на престъпността, твърдят още оттам.

С прокурорите и следователите от Пазарджик Иван Гешев е обсъдил и отстояването на независимостта на прокуратурата в рамките на съдебната власт с оглед зачестилите атаки от политически ангажирани лица и представители на други власти, допълват от държавното обвинение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Върховният съд пита Съда на ЕС по дело за обществена поръчка с един участник

Заради казус у нас Върховният административен съд пита Съда на Европейския съюз (СЕС) за приложимостта на еврорегламент, касаещ принципите на прозрачност, пропорционалност, равно третиране, недискриминация и осигуряване на конкуренция на най-широка основа, както и степента, в която е допустимо ограничаването им, съобщиха от ВАС. Спорът пред върховния съд у нас […]