Говорителят на служебния кабинет: Как да дисциплинираш тази система, ако не влезеш грубо в нея?!

NetNews

"Виждаме, че има проблем в правораздавателната система. Очевидно има проблем в прокуратурата, трябва да се направят промени. Но това не може да бъде направено от служебното правителство… Имаме парламент, той има ключова задача – какво се прави в правосъдната система, там ли е мястото на прокуратура. Ако в системата на правораздаване няма доверие, тя не работи. Замитането под килима няма да продължава да се случва". Това каза пред БНР Антон Кутев, говорител на служебното правителство. Според него, ако парламентът не е способен да направи това, "много бързо ще си замине".

Кутев посочи, че след свършеното Румен Радев отива със силна позиция на президентските избори. "В момента той се разчита от обществото като единствения стълб на доверие".

В предаването "Политически НЕкоректно" говорителят на служебния кабинет коментира и темата "Пирогов": "Министър Кацаров влезе прекалено навътре в детайлите на случая. Българското здравеопазване има сериозни проблеми. Там няма една вярна епикриза. На майка ми, почина преди няколко месеца, 2/3 от епикризите ѝ не са верни, защото, за да могат да я лекуват, като не отговарят пътеките на това, което им е необходимо, пишат друга пътека, защото искат да я излекуват, правят го с добро намерение. Всеки, опирал до системата, знае това… Но там се оказва, че имаш несъществуващи болни, на които са изписани парите. Как да дисциплинираш тази система, ако не влезеш грубо в нея".

Антон Кутев подчерта, че служебното правителство трябва да спре с кадровите промени.

"Това, което трябва да направим, е да направим необратими процесите, които започнахме… Винаги в едно правителство проблеми имат хора, които не са били досега политици. Виждах при колегите министри проблем с това как да овладеят лостовете в министерствата. Но явно хората не искат политици, а експерти".

Кутев е категоричен, че "с поезия не става, трябва да се влезе с бутонките". Мнението му е по повод действията на министъра на вътрешните работи в борбата с купуването на гласове и коментарите, че е бил прекалено активен.

"Бойко Рашков е хиперактивен, това е ясно. Но когато си хиперактивен и силов министър, това плаши хората".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Антон Недялков: Когато трябва да играем за нещо значимо, виждате какво се получава

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков говори след успеха с 4:0 над ЦСКА за Суперкупата на България. Ето какво сподели националният състезател пред репортерите на стадион "Васил Левски": 'Никога една победа не е толкова лесна, колкото изглежда. Направихме това, което искаше треньорът. Всички се раздадохме максимално, направихме това, което Лудогорец търси […]