Гълъб Донев: Списъкът с лицата, свързани със санкционираните от САЩ, се обновява непрекъснато

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев увери, че списъкът с лицата, които са свързани с обявените от САЩ фирми, е динамичен и се актуализира непрекъснато.

"В момента, в който Министерството на финансите, ДАНС, НАП и МВР имат готовност да обявят лицата, включени в списъка със санкциите – тези физически и юридически лица, които са свързани с тези 64 фирми, обявено от САЩ, той ще се публикува на страниците на Министерството на финансите и НАП. Този списък е динамичен. Непрекъснато се анализира свързаността на лицата. Той ще бъде обновяван с лица, на които в последствие ще се установи свързаността с тези 64 фирми“, заяви Донев в сутрешния блок на "Нова телевизия".

„Основната цел на публикуването на този списък е да се защитят държавните и общинските дружества. За момента в него не излизат такива, но би могло по принцип чрез дейности, които са възлагани на тези фирми“, допълни Донев.

По темата за предстоящото увеличение на пенсиите, Донев заяви, че добавката от 50 лв. за всички пенсионери няма да бъде прекратена и те ще продължат да я получават.

"Аз и екипът ми я приемаме като добър мотив да се стимулира потреблението. Не мога да кажа докога ще остане добавката, но докато управлява служебното правителство, тази добавка ще се изплаща. Когато имаме работещ парламент, може да се вземе и решение за актуализация на бюджета. 50-те лева са важни на хората. Тези, които няма да вземат увеличението от 5% на пенсиите от 1 юли, получиха своето увеличение от 1 януари", обясни Донев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта на деня: Брауни с фурми

Необходими продукти: фурми – 600 г орехи – 210 г какао – 60 г екстракт от ванилия – 1 ч.л. кокосово масло – 30 г разтопена сол – 1/4 лъжичка ШОКОЛАДОВ ГАНАШ какао – 40 г кленов сироп – 105 г кокосово масло – 30 г разтопено ванилия – 1 […]