Десет от заразените моряци с COVID-19 без симптоми

NetNews

Десет от заразените с COVID-19 членове на екипажа на товарния кораб, акостирал на пристанище Бургас, са без симптоми до този момент.

„12 души са с положителни PCR тестове, един е хоспитализиран. За съжаление на 19 юли той почина. Приет е в болница още един член на екипажа. Той е проявил симптоми. Няма нови хоспитализирани“, каза пред Нова телевизия директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

„Корабът е отплавал от Обединените арабски емирства на 27 юни. Направени са PCR тестове на всички от екипажът. Те са отрицателни. Едва тогава ги качват на борда, но първите симптоми 52-годишният филипинец, който загина, ги е проявил още на 9 юли“, добави той.

„На 7-8 юли те пресичат Суецкия канал. Пилот от Египет се качва на борда, за да ги преведе оттам, но е много малко времето до проявяването на първите симптоми при 52-годишния моряк“, уточни д-р Паздеров.

„Още на рейда е имало човек със симптоми. Бяхме уведомени. Взеха се проби на всички от екипажа“, каза пък директорът на КРС Порт Бургас Янчо Даскалов.

„Никакъв досег не е имало със служители на пристанището. Това е насипен товар, при който не се изисква посещение на наши работници на самия кораб“, обясни той.

„Състоянието на втория моряк, който е бил приет в бургаската болница, е стабилно, въпреки че е с двустранна пневмония. Не е в тежко състояние“, каза пък д-р Паздеров пред БНТ.

"Предстои да бъде уточнено дали моряците са заразени са с делта варианта на коронавируса. Още на 14 юли са изпратени пробите в Националния център по заразни и паразитни болести за секвениране. Може би до седмица ще имаме резултат. Осем души от екипажа са с отрицателни резултати от PCR тестовете", добави той.

Екипажът остава под карантина, докато е на българска земя. Днес ще стане ясно дали корабът ще отплава.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов вид гуми за електрически превозни средства

Новата гума Pirelli HL има повишен индекс на натоварване благодарение на специална гумена смес. По този начин той може лесно да издържи теглото на електрическите превозни средства, за които е известно, че са по-тежки от конвенционалните. Гумите са предназначени както за конвенционални автомобили, така и за кросоувъри. Отбелязва се още, […]