Димитър Ганев: Кабинет ще има, да видим коя ще е четвъртата сила, която ще го подкрепи

NetNews

Ако от "Има такъв народ" предложат кабинет, той ще бъде приет. Това си личи и от днешните изказвания на техни представители.

Това заяви в предаването "Референдум" по БНТ социологът Димитър Ганев, който коментира предстоящото утре първо заседание на парламента и горещата тема ще се сътави ли ново правителство.

"Виждам една голяма коалиция в Народното събрание, която не иска да се стига до нови предсрочни избори. ГЕРБ няма как да управляват, дори да влязат в по-добра форма. При БСП се вижда една ерозия. "Демократична България" и да вдигнат още резултатите си няма как да променят ситуацията. "Изправи се.БГ! Ние идваме!" може въобще да не влязат в следващия парламент. Това ме кара да съм убеден, че нов кабинет ще има. Тук идва по-интересния въпрос – коя ще е четвъртата сила, която ще го подкрепи, защото гласовете на трите партии не стигат. Според мен ще се формира ядро за кабинета от ИТН, ДБ и формацията около Манолова. Когато този кабинет се представи в парламента, той ще намери подкрепа, бъдете сигурни. За мен няма да е учудващо, ако след шест месеца осъмнем със законодателна инициатива подкрепена от ИТН и ГЕРБ. Тук говорим за едни ад хок мнозинства", добави още той.

"Аз не виждам проблем трите партии да се разберат. Коя от трите партии ще каже, че не е за съдебна реформа? Никоя, защото така ще се простреля в крака. За мен проблемите за тях ще дойдат после, когато нещата трябва да се задвижат и гласуват, защото те нямат мнозинство", прогнозира Димитър Ганев, цитиран от novini.bg.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ивайло Дичев: Иде експертно правителство с надпартийни лица

Има такъв народ ще изгубят, ако сега не предложат кабинет. Очаквам експертно правителство с надпартийни лица. Това каза културният антрополог проф. Ивайло Дичев пред БНТ. "Според него партиите са разбрали, че противопоставянето, съпътствано с обиди и прекрачване на границите на добрия той, вече омръзва на хората. Демократична България успя да […]