Директорът на агенцията по горите: Беззаконие! Секат всичко наред!

NetNews

Новият директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев, популярен с категоричната си гражданска позиция на природозащитник, продължава да се натъква на безразборна сеч при обиколките си из България. Последното "беззаконие", за което Дунчев съобщава днес, е от горите край Своге.

"Втора седмица обикаляме с колегите от Изпълнителна агенция по горите из българските гори и виждаме навсякъде едно и също – правилата в гората се налагат не от лесовъдите, а от секачите и техните шефове. Тук сме в борова гора, пострадала от ледолома през зимата и с предвидена санитарна сеч. Бригадата сече всичко наред – повече здрави, отколкото пречупени (т.е. покрай сухото гори предимно мокрото), без нито едно маркирано дърво, без присъствие на лесовъд, без наличини документи… ТИР-ът чака…", възмутен е Дунчев.

"Но няма смисъл да се наказват нито секачите, нито фирмата, нито дори частния лесовъд – нищо че те винаги го отнасят (най-лесно и безполезно е). Отговорността и тежестта на закона трябва да си я понесе изцяло собственикът на горския имот, оставил да се случва цялото това беззаконие и безхаберие. Имотът може да е негов, дървесината също, но гората е на цялото човечество и на всички живи твари в нея", споделя още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Черно море и бранител се разделиха

ПФК Черно море и бранителят Стефан Станчев се разделиха. Днес опитният футболист разтрогна договора си с "моряците" по взаимно съгласие. Станчев бе част от варненския клуб от 2013 година като до този момент с фланелката на Морето е изиграл над 150 мача. Ръководството, щабът и футболистите на Черно море благодарят […]