Доц. Александър Оскар подаде оставка от Съвета на директорите в „Александровска“

NetNews

Началникът на очната клиника в Александровска болница доц. Александър Оскар е подал оставка от Съвета на директорите на здравното заведение, предаде БНР. Молбата е била депозирана днес до служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Тя идва след подадения от доц. Оскар сигнал до здравния министър за финансовото управление на болницата, натрупаните десетки милиони левове дългове и реакцията на директора ѝ проф. д-р Борис Богов, който обвини доц. Оскар в лъжа.

В мотивите си доц. Оскар посочва, че има недопустим натиск от ръководството на болницата върху лекари и медицински персонал след подадените от него сигнали.

Вчера министър Кацаров обяви, че дълговете на болницата са 68 млн. лева и са натрупани по времето, когато проф. Костадин Ангелов, бивш здравен министър, е бил директор на лечебното заведение.

Междувременно Асоциацията на университетските болници в България заяви в декларация, че следи с тревога медийните твърдения за финансовото състояние на „Александровска“ болница, както и за отношенията между Университетска болница „Лозенец“ и Националната здравноосигурителна каса. От асоциацията настояват компетентните институции да направят необходимите проверки.

Призив в подкрепа на медицинските специалисти и останалите служители, които работят в „Александровска“ болница, отправиха и от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Банков, БСП – Ямбол за общинския заем от 9 млн. лв.: Не си го мерим сега банана отзад, ние просто си го ядем, пък какво ще стане, нас не ни интересува

„Виждам, че нещата се повтарят и то от хора, които имаха много различна заявка преди това. Гласуваме 15 годишен дълг, като трите години са гратис, т.е. ние си ги усвояваме за две, отиваме на изборите с обектите, който дойде след това да плаща”. Това заяви съветника от БСП Румен Банков, обяснявайки защо е гласувал против предложението община Ямбол да вземе заем от 9 млн. лв. Ето какво още каза той, обяснявайки отрицателния си вот: