Доц. Спасков: В момента болниците се захранват с пари на база миналогодишни приходи

NetNews

Характерно за болниците е, че се получава двоен удар – увеличаване на пациентите с COVID-19 и намаляване на всички други пациенти. Тръгна идеята да бъдат спасени от фалит болниците, които нямат достатъчно оборот. Няма как да говорим за фалит на болниците, защото те получават около 80% от миналогодишния си бюджет. Това заяви доц. д-р Спас Спасков в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Проверките на болниците ще засегнат главно документация: „Засмукването на повече средства от Здравната каса е нереалистично“.

Доц. Спасков поясни, че в момента болниците се захранват с пари на база миналогодишни приходи, а не от НЗОК. Той беше категоричен, че старата система за изплащане на извършено действие може да доведе до източване на НЗОК.

„Директорът на болницата контролира общия поток на средствата. Конкретните документи се водят от лекуващите лекари в самите отделения“, завърши доцентът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адвокат разкри как убиецът на Милен Цветков искал да се отърве от затвора

„Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно”, заяви пред Нова телевизия Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков. „Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да […]