Експеримент на ЦИК: Мъжете над 60 години с основно образование гласуват най-бавно с машина

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Мъже над 60 г. с основно образование гласуват най-бавно с машина. Това показва експериментът на Централната избирателна комисия, който се проведе в неделя в село Доброславци.

В пробното гласуване са участвали общо 97 души, с трима по-малко от предварително планираните 100 души. От тях 41 са били мъже, а 53 – жени. От всички участвали в експеримента около 26% вече веднъж са гласували с машина на предишните парламентарни избори на 4 април. Този процент доближава процентът на гласувалите с машина на 4 април в страната, обясни зам.-председателят и говорител на ЦИК Цветозар Томов.

По възрастови групи експериментът е показал следните данни. При най-младите избиратели на възраст между 18 и 29 години времето за гласуване с машина от предаване на смарт картата до връщането ѝ е 67 секунди. 49 секунди отнема гласуването при следващата група избиратели – на възраст между 30 и 39 г. При хората на възраст между 40 и 49 г. машинното гласуване трае 72 секунди, а при тези на възраст 50 – 59 г. – 80 секунди. При хората на възраст над 60 години гласуването с машина отнема средно 96 секунди.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

АБВ отправи питане до МО за щурма при Чешнегирово

В официално писмо ПП АБВ отправи питане до министъра на отбраната на основание на Закона за достъп до обществена информация, във връзка с инцидента при провеждане на военното учение SWIFT RESPONCE, когато бе щурмуван частен имот в района на с. Чешнегирово, Обл. Пловдив, както и с пребиваването във въздушното пространство […]