Ето кой иска да доставя машини за изборите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Осем са заявилите интерес да доставят 9600 специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталирани системен и приложен софтуер. Пликовете бяха отворени днес, 8 декември, в Централната избирателна комисия. Прогнозната стойност на поръчката е 43,2 млн. лева с ДДС (36 млн. лв. без ДДС), съобщи actualno.com.

В предварителния подбор участват фирмите „Лекс.БГ“ ЕАД, „Сиела Норма“ АД, „ЦАПК Прогрес Груп“ АД, „Контракс“ АД, „Екселор Холдинг Груп“ ЕООД и ДЗЗД „Български машини за гласуване“. Документите на консорциума, създаден по Закона за задълженията и договорите, са подадени от „АИСИСТ“ ЕООД две минути преди крайния срок (снощи в 23.59 ч.), но участниците в него не са посочени.

Кандидатствали са и две физически лица. Единият е Михаил Димитров Вишанин, като неговите документи са подадени от „Доминион Воутинг Системс, Инк.“ (с главни квартири в САЩ и Канада). Възможно е от ЦИК да са допуснали грешка и кандидатът да е „Доминион Воутинг Системс.Инк“, а подаващият документите да е адв. Вишанин.

Вторият с оферта като физическо лице е Иван Величков Иванов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шопов: Законовите промени отново не решават проблема

Промяна в Закона за устройство на територията (ЗУТ) гласи, че ателиетата, които се ползват за жилищни нужди в жилищните сгради вече задължително ще трябва да са със статут на жилища. Това, безспорно ще доведе до възможността собствениците да ги обявяват за основно жилище, да се възползват от данъчни преференции и […]