Започват засилени проверки преди летния сезон

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

От 1 юни Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира засилени проверки във връзка с настъпващия летен туристически сезон. Това съобщиха от БАБХ.

Те ще се извършват на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич в обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, вкл. и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „all inclusive“ и др. Проверките ще продължат до края на туристическия сезон.

Ще се следи за произход и правилно съхранение на суровини и храни, срокове на съхранение на храните, спазване на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите, правилно етикетиране. Във връзка с противоепидемичната обстановка инспекторите ще следят с повишено внимание дали са осигурени подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, оборудване и съоръженията за измиване и подсушаване на ръцете, подходящо работно облекло и лични предпазни средства.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за обществено хранене лица притежават редовно заверени лични здравни книжки. При необходимост инспекторите на ОДБХ ще извършват съвместни проверки и с други органи като общините, КЗП, НАП, МВР и РЗИ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ваксинираш се и получаваш жилище за над 1 милион USD

Предприемач в недвижимите имоти от Хонг Конг предостави жилище на стойност 1.4 млн. USD за участие в лотария, която насърчава местното население да се ваксинира срещу коронавирус. В нея ще могат да участват всички жители на Хонг Конг на възраст над 18 години, които са поставили и двете дози ваксина. […]