Започнало е отпечатването на 7 408 500 хартиени бюлетини за изборите

NetNews

Вече е започнал процесът по отпечатването на 7 408 500 хартиените бюлетини за предстоящите парламентарни избори на 11 юли, стана ясно на редовния брифинг на Централната избирателна комисия. За изборите ще бъдат осигурени 421 машини в 273 секции, намиращи се в чужбина. В страната в 9 401 секции ще има машини, като в 700 от тях ще има поставена и втора машина, посочи Росица Матева, говорител на Комисията.

От 2009 г. в страната българските избиратели могат да гласуват само по постоянен или настоящ адрес.

"ЦИК се опита да използва възможността в закона за гражданския регистър да могат избирателите да посочат настоящ адрес, на който ще се намират в деня на изборите", коментира Матева.

Избиратели, които нямат регистриран настоящ адрес, различен от постоянния, няма да могат да гласуват по различен начин, освен по настоящ адрес, ако не подадат заявление за това до 26 юни.

Във връзка с доставката на допълнителните машини стана ясно, че Информационно обслужване ще е изпълнител на тази поръчка.

Цветозар Томов съобщи, че вчера са приключили консултациите за съставите на СИК и партиите са се споразумяли. На 1 000 места ще са съставени СИК по предложения на партиите. Незаетите места трябва да бъдат запълнени от кандидати на общностите и служители на МВнР.

Преди брифинга от ЦИК демонстрираха как се гласува с машини.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Гневен мъж налага с колан купонясващи девойки (ВИДЕО)

За жител на един от кварталите в руския град Челябинск неделния ден не започнал никак добре. Събудила го е силна музика от кола под прозорците на дома му. До автомобила пък стояли три момичета и пушили наргиле. Импровизираното парти се случвало в пет часа сутринта. Час по-късно жителят на Челябинск […]