Започна строежа на приют за безстопанствени животни в Павликени

NetNews

Започна изграждането на приют за безстопанствени животни в Павликени, съобщиха от пресцентъра на общината. Стойността на инвестицията е 409 000 лв., с цялостно финансиране от общинския бюджет. Изграждането му е една от мерките, включени в Програмата на община Павликени за изпълнение на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета и в Плана за действие за изпълнението ѝ, приети с решение на Общински съвет през 2019 г., срокът за изпълнение на обекта е 5 месеца. Общият капацитет на приюта ще бъде за 100 кучета.

В последните години проблемът с безстопанствените животни се нареди като един от сериозните за повечето населени места, община Павликени предприема решителни действия той да бъде разрешен по хуманен и съвременен начин, е казал при започване на строителните работи кметът инж. Емануил Манолов. Той е допълнил, че след откриване на обекта ще започне и програма за осиновяване на обитателите в него.

По проекта ще бъдат разкрити 5-6 нови работни места – за управител, ветеринарен лекар, гледачи, охрана и др.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 причини защо младите хора не използват презерватив

Все повече млади хора на възраст между 18 – 34 г. не използват презервативи при полов контакт – тази нова тенденция отбелязват американски медии. Данните са стряскащи – очаква се почти 20 млн. американци да бъдат заразени с болести, предавани по полов път през тази година. А проучвания показвали, че […]