За едно гневно писмо и руската агресия – Николай Колев-Босия пред ФАКТИ

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В последните часове публичност доби гневно писмо на дългогодишния граждански активист Николай Колев-Босия до посланика на Руската федерация в България – Елеонора Митрофанова. Колев е бил провокиран от участие на Митрофанова в bTV, в което тя, характерно за руски посланик, се държа покровителски, с чувство за превъзходство спрямо България.

От ФАКТИ се свързвахме с г-н Николай Колев, за да научим дали има някакъв отговор от г-жа Митрофанова, както и за да си поговорим за засилилата си руска агресивност напоследък.

На първо време обаче предлагаме на Вашето внимание писмото на Николай Колев-Босия до руската посланичка. Публикуваме го без редакторска намеса:

ЕЛЕОНОРА МИТРОФАНОВА

Ето какво сте казала пред българска медия:

Русия е освободила България от турско робство и хората го помнят. Това заяви пред Би Ти Ви руският посланик у нас Елеонора Митрофанова.

Държа да ви кажа, че още с пристигането си вие започнахте да ни "учите" колко трябва да сме ви признателни и дори да ви бъдем задължени завинаги заради руско-турските войни, които имат за единствена цел да имате достъп до Проливите и да изпълните имперската си мечта от 16 век да бъдете най-голямата световна империя и да решавате какво да правят другите народи по земята. Това вие наричате в тогавашната си стратегия "Русия-Трети Рим".

Вие явно имате манталитет на колхозничка, защото продължавате да ни се представяте като "освободители", а не като завоеватели, каквато е истината. Ако сте грамотна бихте прочели книгата на вашия известен дипломат и публицист Сергей Спиридонович Татищев "История российской дипломатий" издадена през 1890 г. в Санкт Петербург.

Не е лошо да знаете, че Русия е била категорично против обединението на България и когато въпреки това става факт, вие насъскахте стратегическия си "партньор"-Сърбия да нападне България в гръб, когато цялата ни войска е била на българо-турската граница. Организирате и финансирате т. нар. "Септемврийско въстание, т. нар. "Партизанско движение", а след 9-ти септември 1944 се развихрихте, когато превзехте с обявяване на война територията ни без да има срещу вас нито един изстрел.

По време на ПСВ нападнахте без никакъв повод България и бомбардирахте мирно население по северното ни Черноморие.

След влизането ви през 1944 г. в страната ни по вашата "стратегия" избихте десетки хиляди българи и за пореден път прибрахте ценностите и златото ни. По този начин се опитахте да превърнете българските граждани в крепостни селяни, каквито у вас бяха всички обикновени хора до 1861 г.

Фалшифицирахте историята ни, ограничавахте достъпа ни до истинското образование и култура, отнехте ни собствеността, унищожихте физически интелигенцията ни и се самоназначихте за "Двойни освободители"!

Такава наглост ми идва в повече.

Ако не сте учили достатъчно и не знаете истината, просто трябва да се откажете от посланичеството си и да се върнете да си доучите. Ако го правите съзнателно-тогава ви обявявам за Персонна нон грата в държавата ни.

Не се обръщам към вас с "Ваше превъзходителство", понеже вие превъзхождате нормалните хора единствено с наглост, плиткоумие и липса на морал.

Нека тези, които превъзхождате по горните показатели се обръщат към вас с "Ваше превъзходителство".

За съжаление у нас има и такива и те дефинитивно са във властта. А са във властта поради вашата и на други империи желание.

Накрая искам да ви обясня какво значи робство, понеже вие очевидно не знаете. Роб е човек, който не плаща данъци поради липса на собственост, не може да напуска господаря си защото е негова собственост и рискува живота си и не може да заема административни постове.

Ако вие знаехте този термин, не бихте заменили точния термин "османско владичество по българските земи" с вашето "робство". Защото българинът, тогава, е плащал тежки данъци, търгувал е с Европа, Азия и Африка, имал е дом, семейство земя и бизнес.

За мен вие и вашите колеги сте нежелани в република България!

9 май 2021 г.

Без грам уважение:

София

Николай Колев-Босия

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

„Още като написах писмото го пратих в посолството. Получих едно изречение, че моят акаунт е блокиран. Това може да се смята за отговор“. Каза в началото на разговора ни Николай Колев.

Според него Елеонора Митрофанова не се различава радикално от предишните посланици на Русия у нас, но на въпроса дали тя има някаква специална мисия у нас, Босия заяви: „Да, в това отношение има малка разлика, тъй като планът „Голгота“ вече е в предпоследна фаза и трябва да се окаже по-силен натиск върху българите и българските политици. Планът „Голгота“ е създаден през 1983 година от Андропов и неговите хора. Има 50-годишно време – след фалирането на социализма, през което трябва да се направи дива форма на капитализъм, която да отврати хората и те сами да поискат възстановяването на социализма. Това е идеята. И понеже някои държави като Полша и Чехия директно се отказаха от тези неща (б.р. тоест тотално са скъсали със соца), на България много се държи. Румъния също се отказа“.

В разговора се спомена и това, че руският натиск ще бъде осъществяван и чрез за прокремълските партии в България, на които няма да правим безплатна реклама.

„В международната обстановка Русия е слаба страна. Имат и вътрешни проблеми – между кагебистите и военните, между политиците и военните има някаква битка и затова Путин в Чехия, както и тук в България натопи ГРУ за тези подпалвания, взривове и така нататък“, отбеляза Николай Колев-Босия.

„Няма да успеят най-вероятно, защото те нямат финансов капацитет, за да направят нещо такова. От друга страна, доста българи заминаха на Запад и в момента, в който се върнат, те няма да са съгласни, тъй като са видели с очите си един друг начин на живот, други обществени отношения и така нататък“, заяви Босия за шансовете въпросният план „Голгота“ да успее.

На финалния въпрос – как България да реагира на руската агресивност, Николай Колев-Босия „Най-добрият начин за мен е да не се обръща внимание, да не се нажежава обстановката, защото така се активира агентурата им в България. Със спокойствие трябва да се приемат тези неща и посоката не бива да се променя“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Салах изненадващо може да се завърне в Челси

Звездата на Ливърпул Мохамед Салах може да се завърне в Челси през летния трансферен прозорец, съобщава „The Sun“. Мениджърът на Челси Томас Тухел върши чудесна работа при пристигането си в Западен Лондон. Отборът е на финал в Шампионска лига срещу Манчестър Сити, а също така и на финал за ФА […]