Иван Гешев проби блокадата на Съдебната палата

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Продължава обсадата на Съдебната палата от протестиращи, които настояват за оставката на главния прокурор Иван Гешев и за разпускането на сегашния състав на Висшия съдебен съвет (ВСС). От няколко дни пред централния вход има и разпънати палатки, а полицейското присъствие остава засилено.

Демонстрацията започна рано сутринта, но беше малобройна. Очаква се в следобедните часове повече протестиращи да се съберат пред Съдебната палата. Акцията идва на фона на визитата на главния европейски прокурор Лаура Кьовеши. Тя ще има среща днес Иван Гешев. Това ще бъде втора среща между двамата.

Преди това Кьовеши и Гешев разговаряха на конференция в Брюксел през 2019 г.

Българският главен прокурор пък успя да влезе в сградата на Съдебната палата малко след 12.30 ч.

Днес част от протестиращите се отправиха и към мястото, на което се провеждат заседанията и на Висшия съдебен съвет.

Не малко от хората, които недоволстват от състоянието на българската правораздавателна система, смятат, че фигурата на главния прокурор трябва да се премахне, а ВСС да се разпусне.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Милю Петров: Няма никакво съмнение, че Индже войвода е роден в с. Попово, Ямболска област

„Подчертавах и подчертавам: Стоян-Индже войвода е роден в Папазкьой (Попово село, а от 1934 г. – с. Попово), което днес е в Боляровска община, Ямболска оласт. Баща му Христо е от това село, а майка му Пена (Пенка) е от Сливен (махалата Клуцохор). Така че той е „половин сливенец”. Това казва в своя статия, публикувана във в. „Десант” доц. Милю Петров.