Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изоставането от графика за доставка на машините ще бъде наваксано и те ще бъдат инсталирани още тази вечер в секциите по места, съобщиха от ЦИК.

Няма сериозни сигнали за нарушения в деня за размисъл.

От ЦИК признаха, че има забавяне на графика, в който машините е трябвало да са в секционните комисии. Говорителят на комисията Таня Цанева увери, че изоставането ще бъде наваксано, уточнява БНР.

"Машините ще стигнат. Наистина имаше такъв проблем. Бяха стигнали до областните центрове и имаше проблеми по отношение на логистиката транспортирането до съответните общини, съответно до СИК. Спешно ЦИК проведе среща днес на обед в 1 часа с доставчиците на машини, които отговарят и за логистиката, както и с представители на МВР. Набелязахме необходимите мерки за това да се реши проблемът навреме. Още в днешния ден, независимо от часа, трябва да бъдат инсталирани".

До 22 часа тази вечер ЦИК ще събира информация от районните избирателни комисии и от фирмата доставчик на машините за гласуване, дали устройствата са доставени в цялата страна и дали са монтирани и приведени в готовност за работа в утрешния изборен ден.

В ЦИК постъпиха писма от РИК-Търговище и от РИК-Софийска област за забавяне при доставката на устройствата за гласуване в някои от населените места.

Много повече от предишни избори са подвижните СИК, но точният им брой ще се знае утре.

"Ще са много повече, отколкото примерно 2017 г., както в болниците, така и броят на подвижните СИК, а има и такива за карантинирани".

Няма нарушения в деня за размисъл – предмет на разглеждане от ЦИК.

"Няма жалби, по-скоро има определени сигнали, които ЦИК ги разглежда, като тяхната насоченост е по отношение на нарушения във фейсбук, както е известно, фейсбук не подлежи на контрол от Изборния кодекс".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Жълт и оранжев код за порои и виелици в неделя

Жълт и оранжев код за значителни валежи в цялата страна в неделя, обявиха от НИМХ. В София, София-област, Перник и Кюстендил валежите от дъжд ще преминават в сняг. В останалите области – предимно дъжд, а сумарните количества ще са между 15 и 35 мм. Оранжев код за значителни количества на […]