„Има такъв народ“ фаворит на младите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е най-предпочитана на парламентарните избори от най-младите избиратели, сочат данните от exit poll на Gallup International към 19 часа.

Цели 30% от най-младите избиратели са дали своя вот за "Има такъв народ", а 15% от тях са гласували за ГЕРБ. Следват Демократична България с 10% от вота на най-младите и ДПС с 8%.

Във възрастовата граница 31-60 години на първо място е ГЕРБ с 24% от вота, следват "Има такъв народ" с 16%, БСП с 13% и Демократична България с 9%.

При най-възрастните избиратели – тези над 60 години, първа политическа сила е БСП с 33% от вота на хората, следват ГЕРБ с 23%, ДПС 11% и "Има такъв народ" със 7% от вота. При хората с високо образование – висше или полувисше, първа политическа сила е ГЕРБ с 22% от вота, следва „Има такъв народ“ с 18%, Демократична България със 17% и БСП с 14%.

При избирателите със средно образование първа политическа сила е ГЕРБ с 23%, следвани от БСП с 18% и „Има такъв народ“ с 16%. При хората с най-ниско образование първа политическа сила е ДПС с 35% от вота, следват БСП с 22% и ГЕРБ с 20%.

В София първа политическа сила е Демократична България с близо 30% от вота на столичани. Следват ГЕРБ с 19% от вота и Има такъв народ с 13%, БСП събира 12 на сто.

В областните центрове най-предпочитаната партия е ГЕРБ с 22% от вота, следват „Има такъв народ“ с 19% и БСП с 15%. За Демократична България са гласували около 10% от живеещите в областните градове.

В малките градове на първо място е ГЕРБ с изключително малка преднина пред БСП и "Има такъв народ" – съответно 23%, 20% и 18%. В селата най-предпочитаните партии са ГЕРБ и ДПС, които събират по 25% от вота.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Не просто треньор, а и луд фен на своя отбор!

Иманол Алгуасил показа нагледно, че не просто е старши треньор на Реал Сосиедад, но и огромен фен на клуба от Сан Себастиан. В събота вечерта Реал Сосиедад грабна Купата на краля в Испания, след като надви с 1:0 на финала в Севиля баския си съперник Атлетик Билбао. Това бе отложеният […]