Искрен Веселинов възмутен: Разчитахме на дисциплина, но не се получи

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

„Нивата на смъртността са функция на заболеваемостта от преди две или три седмици. Имаме много по-голям проблем с нивата на смъртността, тъй като по принцип сме една от най-умиращите нации в света, което е свързано с възрастовата структура на населението и ред други проблеми, които не са възникнали сега”. Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" Искрен Веселинов, съпредседател на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО.

„Това не е нещо нормално. Това е проблем, който не е свързан с коронавируса. Този проблем е по принцип. Ако не променим демографската си политика и подхода към тези проблеми е ясно, че те ще останат за всяка епидемия”, посочи той.

По думите му в рамките на този мандат са направени множество усилия в тази посока, на първо място за повишаване на доходите. „Трябва да приберем младото си население в страната”, заяви Веселинов.

„Не искам да омаловажавам COVID-19. Напротив. Това е един изключително сериозен проблем. Но този стрес за системата и за населението при нас има още по-негативен резултат, отколкото в Западна Европа, тъй като населението е по-болно и по-възрастно”, посочи съпредседателят на ПГ на "Обединени патриоти", ВМРО.

„Въвеждането на мерките беше неизбежно. Това, на което се разчиташе – повече дисциплина и отговорност, не се получи. През цялото време призовавахме да се придържаме към съветите на експертите. Нашите усилия бяха насочени към мерките за подпомагане на пострадалите – затварянето на бизнесите заради ограниченията”, категоричен е Веселинов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойко Борисов ще се ваксинира срещу коронавирус

Да, ще се ваксинирам! Това заяви пред "Епицентър" премиерът Бойко Борисов и подчерта, че трябва да се дава пример в тази насока. Премиерът вярва в науката и ще си сложи ваксина, категорични са от правителството. Той ще обяви публично решението си на Европейския съвет в четвъртък. Борисов се присъединява към […]