Искрен Веселинов: ДПС трябва да бъде заличена

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Очакваме ДПС да бъде забранена като партия, тъй като според Конституцията не може да съществуват партии на верска и етническа основа. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов за протеста срещу изказването на лидера на ДПС при визитата му в Турция.

ДПС смятат българската земя за тяхна. За нас това изказване е заплаха за териториалната цялост на България. Етническите различия са хубаво нещо, но те не могат да се използват за разединяване на нацията, заяви той.

През годините ДПС се опита да овладее големи сектори от българската държава, както овладя общините с турско население. В момента имаме процес на завръщане на кадри на ДПС в областните администрации. Ние настояваме президентът да преразгледа тези назначения, както и да насочи службите към дейността на ДПС и те да съберат доказателства за противоконституционност на партията. Ние сме внесли сигнал до главния прокурор и искаме той да внесе искане за заличаване на ДПС, посочи Веселинов.

Институциите трябва да се обединят срещу опитите за чужда намеса във вътрешните работи, отбеляза зам.-председателят на ВМРО.

ДПС направиха купон пред султана в Анкара и се разбраха Ердоган да им осигури колкото гласове искат. Тези демократични партии, които поискаха законовите промени за гласуването в чужбина, са съучастници в националното предателство на Карадайъ, коментира Искрен Веселинов.

Той обяви, че Патриотите отново ще организират блокада на българо-турската граница, за да не допуснат автобуси с гласоподаватели от Турция в България.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ген. Гяуров разкри използват ли се службите за политически цели

"Съмнявам се, че всички искат да научат дали са били проследявани, когато встъпят в управление. Службите са мощно оръжие, което може да е изключително полезно в тежки моменти и в ежедневието. Успешното боравене с тях е много полезно", това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз бившият директор […]