Каракачанов: Позицията ни за Македония е ясна от 30г.

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

“Когато сме формирали програмата за управление и когато отидохме към подписване на договора от 2017 г. с РС Македония, моята позицията и на ВМРО беше много ясна. Тази позиция е от 30 г. откакто съществува независимата държава Македония”, заяви пред "Лице в лице" по бТВ министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

“30 г. не съм се уморил да повтарям, че добрите отношения не могат да са за сметка на българската идентичност. Как може да искаш промяна на позиция, според която се защитава българският национален интерес. Всеки един държавен политик трябва да защитава българския национален интерес, а не партийни пристрастия, подчерта Каракачанов. Ние бяхме първата държава, която призна Македония за независима. Оказвали сме всяческа подкрепа, включително военна, какво ли не. Ние искаме нещо просто. Нямаме против да наричат езика си както желаят. Ако ти си решил да изграждаш нова идентичност, бъди така добър да не го правиш за сметка на българската история”, отбеляза още Каракачанов.

Той подчерта, че 70 г. в Македония се насажда антибългаризъм. Защо трябва да фалшифицираш историята и всичко да е насочено към това да създаваш чувство за омраза и ненавист към българите, попита реторично Каракачанов.

„Искаме промяна на учебниците им по история”, припомни още той.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

McLaren отлага новата си хиперкола с няколко години

Наследникът на McLaren P1 и флагман на семейството Ultimate Series ще излезе на пазара в най-добрия случай в средата на десетилетието, обяви шефът на марката Майк Флюит в интервю за Automotive News. Според мениджъра в момента пазарът на хиперавтомобили е пренаситен и компанията има нужда да си поеме въздух. Актуалната […]