Кьовеши: Ще разследваме престъпления, които засягат бюджета на ЕС

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши е на посещение в България. Още вчера тя се срещна с министъра на правосъдието Янаки Стоилов и главния прокурор Иван Гешев.

"Европейската прокуратура започна работа на 1 юни. От тази дата националните власти започнаха трансфера на всички текущи разследвания, които вече са в компетенциите на европейската прокуратура. Трябва да решим дали да ги продъжлим в нашата европейска прокуратура, или да ги върнем на националните страни. Получаваме вече сигнали и жалби от цяла Европа, като всички те ще бъдат анализирани'', каза в началото Кьовеши.

Днес съм в София, за да се срещна с четиримата делегирани прокурори, за да видя дали имат нужда от подкрепа в тяхната работа, допълни тя и напомни, че от българска страна трябва да бъдат назначени още шестима.

Тя уточни, че следващата сряда започва новата процедура по техния подбор.

Ще разследваме престъпления, които засягат бюджета на ЕС, трансгранични ДДС измами, злоупотреби с финансови средста на ЕС, пране на пари и борба с организираната престъпност. Ще работим по образуването на дела, ето защо имаме нужда от дръзки и смели прокурори, каза още главният прокурор на Общността.

"Да започне работа такава организация като нашата не е лесна. Имаме децентрализиран офис в 22 държави, ще работим в режим на 22 различни наказателни кодекса, което не е било организирано досега. Ако българските граждани разполагат с информация, която смятат, че е важна, може да я докладват на сайта на Европейската прокуратура. Нашата дейност е изключително важна, поради което очаквам от делегираните прокурори да работят с уважение към личността на всеки. Европейската прокуратура не е чуждестранна институция, това е институция, която служи в интерес на всички европейски граждани. Ние искаме да работим за вас и да спечелим вашето доверие'', увери Кьовеши.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Намериха труп в сграда на фирма в Мездра

Труп на човек е бил намерен в сграда на фирма в Мездра, съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца, цитирани от Булнюз. Вчера в районното управление в железничарския град е постъпил сигнал от лекар във Филиала за Спешна медицинска помощ, който съобщил за починал човек. Той уточнил, че смъртта […]