Лекарка от „Пирогов“ за Кацаров: Пред очите ми подписа всичките задължителни декларации за хоспитализация

NetNews

Нова гледна точка се появи относно хоспитализацията на служебния здравен министър Стойчо Кацаров в „Пирогов“. Цитирана от bTV, д-р Христина Каменова от спешната болница разказа, че на 23 януари той е бил изпратен при нея за преглед от началника на Клиниката по вътрешни болести доц. Петър Атанасов. По думите ѝ той е бил заедно със своята съпруга.

"Нетърпеливо изчакаха своето влизане, на пациента му беше направено ЕКГ, бяха му взети всички необходими кръвни изследвания и беше изпратен да му се направи скенер на бял дроб. Собственоръчно, пред моите очи, той подписа всичките задължителни декларации за хоспитализация“, обясни д-р Каменова.

По-рано днес Стойчо Кацаров отново отрече, че е хоспитализиран в „Пирогов“ в края на януари. По думите му е бил на контролен преглед. Той показа документи, за които твърди, че са с фалшифициран подпис, но призна, че е подписвал декларации за информирано съгласие.

Според него такива документи се подписват при изследвания, не само при хоспитализация, както твърдят от столичната болница.

„Това бяха декларации за хоспитализация, той ги подписа собственоръчно пред мен. Нека докаже по какъв начин друг е подписал неговите документи. Дали пациентът ще остане на легло – това преценява нашият началник в зависимост от общото му състояние“, обясни д-р Каменова.

Тя допълни, че било е взето решение Кацаров да остане на „домашно лечение“ и по негово желание не е бил хоспитализиран. Документ за това обаче липсва. Д-р Каменова допълни, че той е минал през регистратурата, където е била чекирана личната му карта.

„Емоционална съм, искам да защитя и „Пирогов“, и моето име. Той показа декларации по телевизията, които съдържат моето име, което е незаконно и неправилно. Както е зачеркната неговия адрес, така трябваше да е зачеркнато и моето име – до доказване дали има грешка“, обясни тя. Д-р Каменова беше категорична – „Пирогов“ не фалшифицира документи, а се грижи за своите пациенти.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съперникът на Лудогорец се провали в Словения

Съперникът на Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионската лига – Мура, се провали на старта на сезона в Словения. Отборът на Анте Шимунджа беше разгромен с 0:3 от Табор (Сежана) само няколко дни преди да приемат разградчани. Въпреки привидното си надмощие, домакините получиха три безответни гола. В средата на […]