Манолова: Офисът на „Изправи се. БГ“ е бил подслушван

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Офисът на "Изправи се.БГ" е бил подслушван, заяви на брифинг Мая Манолова след проверка на изтекли в публичното пространство документи.

Пред сградата на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (НБКСРС) тя каза, че хора от екипа ѝ са подслушвани от 17 август миналата година по подозрения за подготвяне на държавен преврат.

Манолова уточни, че исканията и съответно разрешенията за прилагане на СРС са удължавани многократно.

„Периодът започва от летните протести и продължава през предизборната кампания за предишните парламентарни избори“, отбеляза тя.

Манолова допълни, че една от преписките и в момента е активна, искане за нейното удължаване е направено на 20 май, т.е. офисът на "Изправи се. БГ" може да бъде използван във всеки един момент и спрямо тях да се прилагат специални разузнавателни средства.

Попитана дали имат отговор на заявленията за проверка дали са подслушвани, тя каза, че такъв няма.

„Официален отговор нямаме, но разполагаме с документи и те бяха огласени от сайта bird.bg вчера. Това са автентични документи, направихме справки и проверки”, посочи Манолова.

Тя заяви, че действията към екипа ѝ са незаконни.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МФ пусна СПИСЪК на фирмите, под контрола на Божков и Певвски, попадащи под санкциите от САЩ

В изпълнение на Решение на Министерския съвет № 441 от 04.06.2021 г. Министерството на финансите публикува списък на лицата, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати. Разширеният списък включва юридически […]