Манолова: Повишаването цената на тока е немотивирано и ощетява гражданите

NetNews

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова ще поиска среща и с министъра на енергетиката във връзка с решението за покачване цената на тока.

"Предстои повишаване на цената на тока с над 4%. От "Изправи се.БГ" разполагаме със сигнали как се раздуват разходите на едно от енергийните дружества. Смятаме, че повишаването цената на тока е немотивирано и обосновано и ощетява българските граждани. Ще настояваме министъра на енергетиката чрез Върховна административна прокуратура да предприеме действия за атакуване на тези решения", заяви Манолова пред журналисти.

Тя допълни, че цената на парното в София ще бъде повишена с над 14%, което според нея също е некоректно. "Топлофикациите реализираха 21 млн. лв. от разликата на природния газ. Тези пари потънаха в ТЕЦ-овете, а хората плащаха висока цена на парното. Повишението, което предлага КЕВР е с близо 15%", каза още лидерът на "Изправи се.БГ".

Тя посочи, че ще се срещне и с министъра на правосъдието за да обсъдят процедурата, по която могат да бъде върната партийната субсидия за депутати от гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

"Според действащия закон такава субсидия се дължи от 4 април до 11 юли. Платформата ще върне държавната субсидия, за разликата от 1 до 8 лв. в държавния бюджет. Ние подкрепихме предложението на „Има такъв народ“ за намаляване на партийната субсидия – на 1 лев, но останалите парламентарни групи не подкрепиха този законопроект и затова партийната субсидия остана 8 лв. Нашето изначално мнение е, че тя трябва да бъде 1 лв., защото такава беше волята на българските граждани по време на референдума през есента на 2016 г.", заяви Манолова.

Тя уточни, че с правосъдния министър ще обсъдят и състоянието на арестите. Един от сигналите, които депозирахме в Министерството на правосъдието, е за състоянието на затворите и издевателствата там. Ще се информираме за това предприети ли са действия по проверката на тези сигнали и какви са резултатите", допълни лидерът на "Изправи се.БГ".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Сандов: Трябва да се спре безпощадното бетониране по Черноморието

Бургаският административен съд провежда заседание, на което се разглежда строителното разрешение за обектите край местността "Алепу". Окръжната прокуратура в Бургас протестира решение на екоинспекцията да не се извършва оценка на въздействието върху околната среда за проекта за така наречената подпорна стена и бъдещият ваканционен комплекс. Противосвлачищното съоръжение вече е изградено […]