Мартин Димитров: Няма да има касиране на изборите

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Трябва внимателно да бъдат одитирани машините, включително с участието на граждани и журналисти, за да сме сигурни, че всичко е направено както трябва, каза пред БНР Мартин Димитров от "Демократична България“. Тази Централна избирателна комисия прави всичко възможно да въведе машинно гласуване, въпросът е дали ще стигнат машините, отбеляза Димитров в предаването „Преди всички“. Според него машините, с които разполага ЦИК, ще покрият секциите в страната.

4 хиляди лева е била стойността на една машина при предишната покупка, с новата цена нарастването е повече от двойно, поясни Мартин Димитров по повод условията на „Сиела Норма“ и прекратената обществена поръчка за доставка на нови машини. Светът е силно конкурентен и никой не би трябвало да се възползва от кратките срокове, за да иска подобни цени, смята той.

Мартин Димитров вижда възможен изход от ситуацията в междуправителствено споразумение за използване на машини от друга държава.

"Проблемът идва и от това, че през годините бяха само наемани машини за гласуване“, заяви Димитров. По думите му, ако са били закупувани тези машини, сега нямаше да сме в тази ситуация.

Касирането на изборите не е казус и такова няма да има, подчерта той. За президентските избори казус няма да има, защото има достатъчно време, заяви още Мартин Димитров. Той изрази увереност, че правителство след вота на 11 юли ще бъде избрано, защото не трябва много дълго страната да остава със служебен кабинет.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Наско Сираков се опитва да си уреди пост в управата на Левски със заплата от 30 хил. евро

Настоящият собственик на Левски Наско Сираков се опитва да си уреди заплата от 30 хил. евро на месец от кандидат-купувача на клуба Джоузеф Диксън. Англичанинът ще придобие мажоритарния дял акции на "сините", ако сделката стане факт. Сираков пък обяви, че щял да ръководи спортно-техническата част. Той ще търси подобаващо за […]