Мая Манолова: Разрешенията за прилагане на СРС-та са незаконни

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Исканията и разрешенията за прилагането на специални разузнавателни средства, с които са били подслушвани политици, са незаконни. Това заяви Мая Манолова, съпредседател на "Изправи се! Мутри вън!" в "Денят започва" по БНТ.

„От формална гледна точка всичко е наред. Прокуратурата иска, твърди държавен преврат и Специализираният съд го разрешава. Въпросът е как е мотивирано това искане. От СРС-тата, които са в публичното пространство се вижда, че няма абсолютно никакви доказателства никакви факти за участия в такива действия. Самото искане е незаконно и самото разрешение е незаконно", заяви Манолова.

По думите ѝ става дума и за подслушване на обикновени граждани – предприемачи, счетоводители, хотелиери, които са доброволци в платформата "Изправи се БГ". Хората от екипа ѝ са били подслушвани в продължение на месеци, считано от 17 август. След това исканията и разрешенията за прилагане на СРС-та са били удължавани многократно.

"Искането е обосновано с извършването на тежко престъпление по чл. 95 от Наказателния кодекс, а именно – подготовка за участие в преврат, въоръжено въстание, бунт, което се наказва с лишение от свобода над 10 години. Изключително тежки обвинения, които са мотивирали Специалния наказателен съд да издаде тези разрешения за прилагане на СРС", заяви Манолова.

"Когато една партия се срасне с държавата, когато един лидер като Борисов се олицетворява с държавата, той приема всяко едно искане за оставка като държавен преврат", добави още тя.

Манолова обяви, че днес ще се срещне с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, за да му предостави документи по отношение на скандала със специалните разузнавателни средства.

Тя коментира и ситуацията със санкциите по закона "Магнитски", наложени от САЩ на няколко български лица. "Американското правителството свърши това, което българското правителство и българската държава не желаят да вършат. Всъщност очакването на хората не е американците да вадят фрапантни случаи на корупция, корумпирани лица, фирми и корупционни схеми. Очакването на хората това е да правят българските институции, българската държава, българското правителство", коментира Манолова.

Според нея в МВР вътрешният министър Бойко Рашков е започнал операция „чисти ръце“.

"Предстои много долна, тежка и черна предизборна кампания, което е жалко. Компроматите няма да нахранят семействата", заяви още Манолова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Филип Попов, БСП: Подкрепяме изцяло протестиращите срещу закриването на районните съдилища

"От БСП подкрепяме изцяло протестиращите срещу предложението на ВСС за закриване на районните съдилища, защото това на практика означава отказ от достъп до правосъдие. За нас тази промяна би била абсолютно неадекватна." Това заяви членът на НС на БСП водач на листата на "БСП за България" във Видин Филип Попов […]