Министър Бозуков се срещна с протестиращи срещу фермата за норки в село Маджерито

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Служебният министър на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков се срещна с протестиращи срещу фермата за норки в село Маджерито, област Стара Загора, веднага, след като встъпи в длъжност. Те го запознаха с искането си единствената такава ферма по рода си в страната да бъде закрита.

Петя Алтимирска, председател на сдружение "КАЖИ", която е един от организаторите на протеста, заяви, че трябва да бъде извършена проверка във фермата, тъй като тя не отговаря на здравните изисквания и хуманно отношение към животните. Тя допълни, че са подавали сигнали до всички компетентни органи за фермата. „Тази ферма не трябва да съществува“, категорична бе Петя Алтимирска.

Природозащитниците връчиха папка с документи във връзка с дейността на фермата. Мая Манолова, която бе сред протестиращите и присъстваше на срещата, заяви, че трябва незабавна проверка. Министър Бозуков се ангажира да назначи проверка по случая още до края на седмицата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още 43 000 цветя са засадени в Ямбол

Още 43 000 цветя са засадени в Ямбол от служителите на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих и спорт“ , съобщиха от общината. Подменени са цветята на пирамидата на кръстовището пред сградата на ХЕС /по пътя за Сливен/. Засадени са 11 750 броя каскадна петуния и различни видове бегония. […]