Мор в река край Пещера и Кричим – мирис на мазут и много мъртва риба (ВИДЕО)

NetNews

Водите на Стара река в землищата на Кричим и Пещера са потекли в кафяв цвят, сигнализират от TrafficNews, позовавайки се на свои читатели. Явлението не се случва за първи път, коментират местните.

В изпратен видеоклип се вижда и множество мъртва риба – кефал и пъстърва, с която е зарибена реката. Според жители на Пещера, ароматът, който се носи от водите на „Стара река”, е на мазут, а цветът е кафяв.

В Кричим пък коментират, че си плащат, за да ловят риба и веднага следва акт, ако те хванат без билетче, но когато става въпрос за отрови във водите и тонове мъртва риба, институциите се покриват.

Вече са сезирани РИОСВ, Басейнова дирекция и полицията. Има протоколи и входирана жалба и се очаква развитие по случая.

Стара река тече в непосредствена близост до индустриалните зони на Пещера и Кричим, след което се влива в река Марица край Стамболийски.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шарън Стоун ще е водеща на благотворителната гала вечер в Кан

Холивудската звезда Шарън Стоун ще води 27-ото издание на благотворителната гала вечер, организирана от американската фондация АМФАР за борба със СПИН на кинофестивала в Кан, пише БТА по информация на изданието "Варайъти". Събитието, което традиционно включва вечеря, търг и модно ревю, ще се проведе на 16 юли в двора на […]