Националното меню на Марияна Николова струва 15 хил. лв

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Завещаното ни от предходния министър на туризма Марияна Николова Национално меню струва 15 хиляди лева. За това съобщи сайтът "КлинКлин".

"Екипът от експерти се обедини около традиционни за българската кухня рецепти, които и до днес носят нейния автентичен вкус в различните региони на страната", казва се в сайта на министерството на туризма.

По проекта са работили 52 експерта, казват от Министерството на туризма, попитани от медията. Нито един от тези 52 души обаче не е бил коректор или редактор. Работата по менюто продължила 2 месеца. Заради липсата на коректор или редактор обаче то изобилства от правописни и пунктуационни грешки.

Пример: "яйчно млечна заливка" вместо "яйчено млечна заливка".

Друг пример: скоби вътре в скобите.

Графичното оформление на менюто също е особено дискусионно. "Оформление, което е на ниво 8-и клас", пишат "КлинКлин". От ФАКТИ бихме добавили, че още в началната страница на менюто е използвана снимка с доста лоша резолюция. Прави впечатление още, че фонът на снимката не е изцяло прозрачен:

Националното меню "блести" и със своето въведение:

Изготвянето на Националното меню на България започна Мариана Николова в сътрудничество с Университетa по хранителни технологии в Пловдив още докато беше министър на туризма. Самото меню обаче беше официално публикувано на 5 май 2021 година.

"Бюджетът за изготвянето на менюто не е голям на фона на кражбите и усвояванията за милиарди, които се разкриха последно време, но все пак това са пари от нашите данъци и е показателно за какво се харчат. Срещу 15 хиляди лева ние получаваме нещо напълно некадърно направено, а и неграмотно", пише "КлинКлин".

Цялото Национално меню можете да видите ТУК.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министър Кацаров: Нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление

Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров даде изявление по повод събитията от последните няколко дни. "Не обичам да говоря. Предпочитам действията ми да го правят вместо мен, но съм предизвикан да направя това изявление заради събитията от последните няколко дни. Първо, по отношение на бившия директор на Националния център по заразни […]