Нинова: Ще поканим министри от служебния кабинет, ако получим третия мандат

NetNews

„В сегашния парламент трябва да има диалог. За съжаление, той не съществува. Той е предварително миниран с разделителни линии и условя – протестни срещу партии на статуквото. Това е грешка – и фактическа, и политическа”, изказа мнение председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Според нея днес червената линия е друга – на формации, които „имаме воля да променим стария модел на управление и такива, които искат да го запазят или да го скрият под имитация на промяна”.

Нинова бе категорична, че не смяната на личности или на цели органи на управление ще изкорени досегашния модел, а промяната в законодателството. „Коренът на модела е заложен тук – в лобисткото законодателство, задкулисните договорки, на които депутати бяха проводници. Затова от тук трябва да започне изкореняването и сега ще проличи – имаме ли воля да го направим”.

Лидерът на социалистите обяви, че трябва да се състави стабилно правителство с ясен хоризонт и ясни национални приоритети. Тя препотвърди решението на БСП, ако първите два мандата не успеят и третият бъде връчен на тях – да предложат приоритети, върху които да се стъпи, прозрачни разговори за тях и състав на кабинет, в който да бъдат поканени министри от служебния кабинет.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Адел заби спортен агент

Появиха се слухове, че Адел може да има ново гадже. Певицата беше забелязана на мач от NBA с Рич Пол – агентът на Леброн Джеймс, във Финикс, Аризона в събота. Очевидци казват, че е изглеждало така, сякаш 33-годишната изпълнителка много се е забавлявала в компанията на Рич. Двамата били заснети […]