Новият социален министър: Основният приоритет е да се възстанови заетостта след COVID кризата

NetNews

Основният приоритет, който ще следвам в своята работа, е да се възстанови заетостта след коронавирусната пандемия, да се повиши качеството на работната сила чрез придобиване на нови умения, така че безработните да могат по-бързо да намерят работа, заяви пред журналисти служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, който пое поста от Деница Сачева.

Донев заяви, че ще работи с мисъл за гражданите и за бизнеса, за да бъдат преодолени по най-добрия начин последствията от пандемията. Акцент ще бъдат уязвимите групи, които най-много пострадаха от пандемията, допълни той. Ще има целенасоченост на плащанията към тези хора.

По думите на служебния министър това, което работи добре към момента, ще продължи да се прилага, а онова, което има нужда от промяна, ще бъде коригирано, за да могат българските граждани да получат най-добрата подкрепа.

Гълъб Донев заяви, че ще работи почтено, прозрачно и професионално. Той посочи, че хората в министерството са добри професионалисти, работил е години с тях и вярва в тяхната почтеност и професионализъм и заедно с тях ще направят ефективни мерките.

Попитан дали ще остане подкрепата от 50 лева за пенсионерите, служебният министър каза, че ще има яснота след като се запознае с финансовото състояние, като подчерта, че мисълта за хората и гражданите ще бъде основна.

Деница Сачева предаде на Гълъб Донев папка с информация за всички обществени поръчки в министерството. Тя заяви, че оставя министерството в добро състояние. По думите на Сачева всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни. Мярката, свързана с родители, които трябва да гледат децата, докато учат онлайн, също е обезпечена до края на годината, посочи Сачева. Предстои служебното правителство да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на сезона ще има нужда от подкрепа, допълни Сачева. Тя изрази увереност, че Гълъб Донев ще се справи и няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николай Марков: Има само един правилен подход - съд, затвор, конфискации

"Всяка политическа заявка е свързана с нещо много конкретно, независимо дали се разбира. В този смисъл "смяна на системата", както и всички подобни, са недопустими без икономическа обосновка. България е в необявена икономическа криза, която всеки момент може да прерасне в политическа и всякаква друга. Причината за тази скрита криза […]