Ново вещество в списъка на наркотичните вещества у нас

NetNews

Министерският съвет прие Постановление за допълнение на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

С промяната под контрол се поставя психоактивното вещество изотонитазен чрез включването му в Списък I на Наредбата – „Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“.

Употребата на изотонитазен причинява вреди на здравето, свързани с неговата остра токсичност и потенциал за злоупотреба и за предизвикване на зависимост у хората. Това увреждане на физическото и психическото здраве се счита за животозастрашаващо.

Очакваният резултат от промяната е ограничаване риска от злоупотреба с наркотичното вещество, както и осигуряване на възможност за ефективни законови действия от страна на правоприлагащите органи. По този начин ще бъдат намалени рисковете за обществото.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Ямбол 93 именици празнузат на Спасов ден

В град Ямбол, по информация от общината, на днешния ден празнуват 93 именици – 43 жени и 50 мъже. При дамите най-популярното име е Спаска с 26 празнуващи, следват Сотирка – 9, Спасимира – 5, Спасия – 1,  Спасена – 1, Спасиана – 1. Сред мъжете най-много са имениците, кръстени […]