Обрат: Медиците от „Пирогов“ отново на протест

NetNews

Въпреки взаимните извинения между здравния министър и „Пирогов“, медиците отново излязоха на протест. Те се събраха пред Президентството с искания към Румен Радев, съобщи бТВ.

Медиците казват, че ще търсят отговорност от президента, тъй като той е избрал състава на служебния кабинет. Медицинските специалисти отново ще пискат оставките на здравния министър Стойчо Кацаров и на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев.

През деня до медиите беше изпратено писмо от пресцентъра на болницата. В него се подчертава, че от здравното министерство и ръководители на клиники в „Пирогов“ изказват съжаление и за „разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение“.

В позиция от президентството пише, че Румен Радев неведнъж е призовавал за модел на здравеопазване, който да създава достойни условия на труд и заплащане за българските медици, както и същевременно да гарантира правата на пациентите.

„Очевидно е, че в системата на българското здравеопазване има дефицити и дисбаланси, които предразполагат към спорни практики, превръщат здравето в бизнес и дори опорочават отношенията между лекар и пациент. Затова страната ни се нуждае от реформа в модела на здравеопазване и държавният глава очаква темата да бъде сред приоритетите в работата на новите парламент и правителство“, казват още от Президентството.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Саудитска Арабия и Мароко отрекоха да са използвали шпионския софтуер "Пегас"

Саудитска Арабия и Мароко отрекоха информацията в медиите, че са използвали шпионския софтуер Пегас. По-рано през седмицата международно журналистическо разследване показа, че с помощта на програмата са били подслушвани стотици журналисти и опозиционери в множество страни, а във Франция прокуратурата се задейства след публикациите, че потенциална мишена за следене е […]