Общинар настоява за спешна сесия по сигурността в София

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Общинският съветник от БСП Николай Николов настоява за спешна сесия по сигурността на Столичния общински съвет.

По думите му черната новина за стрелба в столичното метро поставя неотложни и неудобни въпроси към кмета на София Йорданка Фандъкова, защото явно сигурността в този обект от критичната инфраструктура не е на достатъчно добро ниво.

Той припомни, че столицата няма заместник-кмет по сигурността.

„През годините, многократно общинските съветници от БСП сме поставяли въпроса за необходимостта от заместник-кмет по сигурността. Но дежурният отговор на госпожа Фандъкова е, че тя лично отговаря за този ресор“, обясни Николов

Социалистът припомни, че е прието веднъж годишно Столичният общински съвет да има сесия, посветена на сигурността в София. На тази сесия се изслушват директорите на СДВР, на Столична дирекция „Пожарна безопасност“, на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и други.

„Последната такава сесия се е провела на 28.3.2019 година – преди 2 години, в миналия мандат на СОС. Ето защо е нужна спешна сесия на тема „Сигурност“ в столицата“, счита общинският съветник от БСП.

Според Николай Николов на нея трябва да се разгледат редица въпроси, като това колко е недокомплектът в СДВР и какви са причините за него, колко са регистрираните и разкрити престъпления за 2019 и 2020 година и от какъв характер са, докъде е стигнало изграждането на видеонаблюдението по квартали в София.

„Какво е финансовото и общото състояние на „Общинска полиция“, „Егида – София“ ЕАД и дирекция „Аварийна помощ и превенция“? Каква е готовността на столицата при земетресения, наводнения или пожари?“, пита още Николов и допълни, че това са само част от въпросите, които имат съветниците от БСП.

„Надяваме се най-сетне госпожа Фандъкова да признае, че е нужен заместник-кмет по сигурността“, заяви в заключение Николай Николов.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Претенденти за кола на годината у нас са...

Станаха известни претендентите, които ще се състезават във финалния кръг за престижните награди в конкурса “Кола на годината″ – най-голямото автомобилно събитие в България. За поредна година българските автомобилни журналисти, членове на „Прес Авто Клуб България”, сред които сме и ние, ще изберат най-добрите автомобили за България. Надпреварата ще се […]