Окончателно: Не е имало чума в овцефермата на Ана Петрова от Болярово

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Върховният административен съд (ВАС) призна окончателно, че чума в овцефермата на Ана Петрова от Болярово не е имало, предаде agronovinite.com. Това стана след като земеделският министър проф. Христо Бозуков настоя пред Областната дирекция по безопасност на храните в Ямбол да оттегли искането си за отмяна на предишното решение на ВАС.

Късно вечерта във вторник петчленен състав на ВАС, II колегия, прекрати съдебното производство. Преди година съдът призна правотата на Ана Петрова, която през лятото на 2018 г. не допусна екипи на БАБХ да умъртвят стадото ѝ. По същото време бяха избити хиляди овце и кози заради твърденията за чума в Странджа. ВАС отмени заповедта на ОДБХ-Ямбол за заличаването на фермата на Ана и избиване на всички животни в нея.

“В разглеждания казус липсват убедителни доказателства за развитието на болестта Чума по дребните преживни животни във времето в конкретния регион и степента на разпространение, както и за спазване на последователността на мерките за контрол на заболяването”, бе посочено в мотивите на ВАС. След това ОДБХ-Ямбол и БАБХ поискаха отмяна на съдебното решение на ВАС и беше образувано ново дело.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Кацаров: Институции са покровителствали незаконните трасплантации

"За всеки един от случаите за трансплантации на украинци, молдовци, реципиенти, донори от посолствата на други държави, са извършвани проверки и изпращани данни за фалшиви самоличности до МВР, ДАНС и министъра на здравеопазването – Кирил Ананиев и Костадин Ангелов". Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред bTV […]