Омбудсманът ще обсъжда с просветния министър проблемите при дистанционното обучение

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Омбудсманът Диана Ковачева организира онлайн среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев на тема „Проблеми пред дистанционното обучение“ по време на епидемичната обстановка.

В рамките на час и половина министърът ще отговаря по жалби, въпроси и проблеми, изпратени до омбудсмана от родители, учители, директори на училища и граждански организации. Ще бъдат зададени и въпроси, които засягат децата със СОП и децата с увреждания, които имат най-голяма нужда от подкрепа в тази тежка ситуация.

Срещата ще се проведе утре, 10 декември 2020 г., от 9.30 часа в платформата ZOOM: https://zoom.us/j/91547431366?pwd=N3FFb2I0WlQwQS95aHdBNWtLUmFoQT09. Тя ще се излъчва в реално време и във Фейсбук профила на омбудсмана – Diana Kovatcheva.

Инициативата на омбудсмана е в рамките на Международния ден за защита правата на човека – 10 декември. Основно човешко право е Правото на образование, ключово значение за развитието на способностите на хората, за справяне с бедността и социалното изключване. Пандемията на практика постави милиони деца по света пред отпадане от образователната система и България не прави изключение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Посолството на САЩ: Корупцията вреди на България

Днес, в Международния ден за борба с корупцията, ние отдаваме признание на лицата и организациите, които работят за справяне с корупцията и укрепване на върховенството на правото. Посолството на САЩ с гордост подкрепя инициативата на Антикорупционния фонд и Фондация „Америка за България“, която отличава няколко български журналисти, допринесли значително за […]